Link to previous page

Vissza a listához

Webes tervezői rendszer

Turbózd fel a webes projektjeidet.

Megnézem

Notion jegyzetfüzetek

Tegyél rendet digitálisan is.

Megnézem

Mi az a Notion?

Dávid

April 19, 2023

A Notion egy rendkívül sokoldalú digitális eszköz, mely az élet különféle területein használható. Leginkább arra tervezték, hogy hatékonyabbá tegye az egyének és a csapatok munkáját.

A Notion lehetővé teszi számodra, hogy különféle típusú adatokat rendszerezz és tárolj egyetlen helyen. Az adatok lehetnek például szöveges dokumentumok, táblázatok, listák, képek, videók, hang- és beágyazott fájlok.

Ezenkívül a Notion hatékony eszköz az együttműködésben is. Lehetőséget ad, hogy közösen dolgozzatok egy projekten, dokumentumokat osszatok meg és kommunikáljatok egymással.

Könnyű használni a Notion-t?

Bár felhasználóbarát felülettel rendelkezik első látásra tartogat némi meglepetést. Egy kis kattintgatást és próbálgatást követően könnyedén jegyzetelhetsz és tárolhatsz benne információt, sőt megneszeled mennyire széleskörű a rendszer és szépen lassan kezdesz te is Notion függővé válni. 😜

Miért használd a Notion-t?

Manapság egyre felkapottabb alkalmazás, ami nem is csoda. A használati lehetőségei folyamatosan bővülnek.

A legfőbb előnyei:

  • Megfizethető. Személyes célokra nagy valószínűséggel az ingyenes csomag elegendő lesz számodra is. Üzleti felhasználás esetén pedig jóval kedvezőbb választás, mint a többi hasonló szoftver.
  • Rugalmas. Biztos helyen tudnád gondolataidat? Remek választás. Projekteket, feladatokat, határidőket és nagyobb összefüggéseket kezelnél? Ez sem okoz gondot. Más appokkal kapcsolnád össze? Hajrá. A lehetőségeid szinte korlátlanok.
  • Letisztult. Az ingyenes eszközök gyakran szinte használhatatlanok. Vagy a megjelenéssel, vagy a hiányos funkcionalitással gyűlik meg a bajod. A Notion nem ilyen. Egyszerű, letisztult felülettel rendelkezik és ha felturbóznád a megjelenést, azt is megteheted.
  • Felhasználóbarát. Amint elcsíped a Notion logikáját, öröm lesz használni. Legalábbis a felület használhatóságával biztosan nem gyűlik meg a bajod.
  • Sokoldalú. Unod már, hogy egyre több alkalmazás használatát kell megtanulnod, hogy lépést tarts a felgyorsult társadalommal? Számtalan alkalmazást helyettesíthetsz a Notion-nel. Egyre csak halmozódnak a böngésződben megnyitott lapfülek? Azt sem tudod mihez kapj a szabadidődben? Szeretnéd egy helyen tudni a kisvállalkozásod közösségi média posztjait? Rendszerezz Notion-ben.

Milyen célokra használhatod a Notion-t?

Egyszerű és bonyolult feladatok kezelésére is szuper választás. Néhány hétköznapi példa:

Notion személyes célokra:

  • Notion Másodpilóta: kezeld jegyzeteidet, céljaidat, projektjeidet és a felmerülő teendőidet egyetlen helyen.
    A Másodpilóta használatával a Notion alkalmazás egy információ központtá válik a kezedben. Minden jegyzet, ötlet, teendő és előrehaladás egyetlen alkalmazásban érhető el. Rendszerezd életed a Notion Másodpilóta használatával.
    A sablont innen szerezheted meg.
  • Napló: vesd ‘papírra’ gondolataidat
  • Receptgyűjtemény: ne keresgélj többet főzés előtt, tartsd egy helyen kedvenc receptjeidet és szerezd meg a hozzávalókat hiánytalanul
  • Pénzügyi nyilvántartás: írd fel mire költöttél és összesíts automatikusan

Notion üzleti célokra:

  • Közös munkaterület: legyen a Notion a csapatod közös kiinduló pontja
  • Tudásbázis: építs bizniszed számára egy mindenki számára elérhető tudástárat
  • CRM és projekt nyilvántartás: kezeld megbízóidat, partnereidet és a kapcsolódó projekteket naprakészen

Ha segítségre van szükséged a Notion használatának megkezdésében, fusd át az alap funkciókat bemutató cikkemet is.

A Notion hivatalos honlapja.

Összegezve

A Notion egy nagyon sokoldalú és hatékony digitális eszköz a kezedben személyes és üzleti célokra egyaránt. Ha többet szeretnél megtudni a Notion használatáról iratkozz fel hírlevelemre,  kövess közösségi csatornáimon keresztül vagy látogass vissza később. Rengeteg hasznos infót tartogatok még.

Szuper vagy, hogy végigolvastad. 😍

Ui.: Köszönöm, hogy ha a cikkben található affiliate linkre kattintással regisztrálsz, így nem csak egy hatékony app-hoz jutsz hozzá, de az én munkámat is támogatod. Win-win. 👏🏼

Praktikus meglátások, hatékonyságnövelő tippek

Kizárólag bizonyítottan működő, felhasználó-központú megoldásokat és hétköznapi hatékonyságnövelő tippeket kapsz tőlem. Azonnal beépítheted mindennapjaidba, ügyfeleid vagy saját honlapod felületeibe.

Köszönjük szépen! Sikeresen elküldted nekünk az üzeneted. Rövidesen hallasz rólunk, figyeld a postafiókod.
Hoppá, nem várt hiba történt. Kérlek próbáld meg újra elküldeni az üzeneted!

Cikkek, amelyek érdekelhetnek még

Szerezz érdekes meglátásokat és infókat közvetlenül az InsightShack tervező asztalától.