Link to previous page

Vissza a listához

Webes tervezői rendszer

Turbózd fel a webes projektjeidet.

Megnézem

Notion jegyzetfüzetek

Tegyél rendet digitálisan is.

Megnézem

Bemutatkozik a Webflow

Dávid

February 12, 2024

A Webflow egy innovatív webes tervezői és fejlesztői platform, mely lehetővé teszi mind a designerek, mind a fejlesztők számára, hogy kódolás helyett, vizuálisan tervezzenek, fejlesszenek és publikáljanak weboldalakat, webshopokat.

A platform egyesíti a tervezői eszközök közvetlenségét, a webfejlesztési folyamatok nagyszerűségével lehetővé téve, hogy teljes mértékben testreszabott, reszponzív megoldásokat ****hozz létre.

Kódolás helyett vizualitás

A Webflow egyedülálló módon használja a “vizuális kódolást”. Az oldalakat vizuális formában állíthatod össze, miközben a háttérben automatikusan készül el a tiszta HTML, CSS, és JavaScript kód. Ezzel egyrészt tervezőként nem szorulsz technikai korlátok közé, másrészt ha át kell add egy fejlesztőnek a terved, azt mindenféle macera nélkül egy gombnyomással megteheted. Ha szükséges a teljes kódot exportálhatod is, de erre nem igazán lesz szükséged, hiszen a teljes projektet letolhatod Webflow-ban. Gyorsan és hatékonyan hozhatsz létre weboldalakat, az alapvető statikus oldalaktól kezdve az összetett, interaktív webalkalmazásokig.

Egyszerűsített folyamatok

A Webflow használatával csökkenthető vagy meg is szüntethető a tervezők és fejlesztők között - olykor megbúvó - “szakadék”. Mivel vizuális formában állítod össze az oldalakat és azonnal publikálhatod is a műved, az eredmény azonnal megjeleníthető a weben. Felgyorsul a kommunikáció, javul a végeredmény, aminek remek hatása lesz az üzletre is.

Dolgozhatsz csapattal, de elegendő lehet egyetlen, Webflow tervezésben és fejlesztésben jártas személy is a tökéletes végeredmény érdekében.

SEO

A Webflow nem csak a tervezés és a fejlesztés terén teljesít kiemelkedően, remek kereső-barát (SEO) eszközöket is kínál, hogy a kész weboldalakra könnyebben rátaláljanak  a keresőmotorok. A platform lehetővé teszi a SEO beállítások, mint például a meta címkék és leírások, strukturált adatokat kezelését, valamint automatikusan generálja az oldaltérképet, mely jó szolgálatot tesz a weboldalaid indexelésében.

Együttműködés

Munkaterületek és szerepkörök használatával szabályozhatod projektjeidet, oldalaidat. Eldöntheted ki, mihez férjen hozzá, véleményt kérhetsz a megrendelőidtől vagy csapattagjaidtól, miközben te ott folytathatod az alkotói, fejlesztői munkát, ahol abbahagytad. Sőt, ha elérkezett az idő tovább passzolhatod a labdát a szövegezésért felelős szakinak, anélkül készítheti el a leírásokat, hogy nagyon magyarázni kéne mely területek szorulnak szövegezésre. Szövegszerkesztői jogosultsággal ugyanis élőben, az adott weboldalon történhet meg a leírások feltöltése.

Emellett a Webflow dinamikus tartalomkezelő rendszerét (CMS) használva, a megrendelőid egyszerűen kezelhetik weboldalaik tartalmát, beleértve  a blog bejegyzéseket, portfóliókat és egyéb dinamikus elemeket, anélkül, hogy egyetlen sor kódot kellene írniuk.

Kompromisszumok nélkül

Rendkívül rugalmas jószág. Nem kell megalkudnod sem a megjelenés, sem a funkcionalitás terén. Teljes mértékben egyedi megoldásokat adhatsz ki a kezeid közül. Nálam bevett gyakorlat, hogy a Figma appban tervezek, majd amikor minden összeállt átnyergelek Webflow-ba és belevetem magam a “vizuális kódolásba”.

Webes felületi sablon készlet

Ha rövidítenél a tervezésre szánt időn, miközben precízebb terveket adsz ki a kezeid közül, mint eddig bármikor, vess egy pillantást a Webes felületi sablon készletre. A készlet nem más, mint egy Figma Design System, azaz tervezői rendszer.

Aktualizáld a stíluskészletet, válassz egy előre összeállított webes szekciót, húzd a tervbe és készen is vagy. A későbbi módosítások miatt pedig ne aggódj, minden komponens szinten került összeállításra.

Webflow webdesign & dev.

Tetszik a Webflow, de jól jönne egy segítő kéz?

Kiszerveznéd a kutatási, tervezési és fejlesztési feladatokat?

UX/UI Designerként testhez álló feladat a kutatás és tervezés, miközben Webflow fejlesztőként biztos kezekben tudhatod projekted, biztosítva a zökkenőmentes alkotást. Ha úgy érzed mindez neked szól, jelezd nekem itt és megkereslek a részletek miatt.

Összefoglalva

Összességében a Webflow egy hatékony és rugalmas eszköz, forradalmasítva ezzel a webes tervezési és fejlesztési folyamatokat. A platform lehetővé teszi a gyors és precíz weboldal készítést, miközben kiváló SEO-támogatást és biztonságot ad.

Különösen hasznos eszköz azon designerek számára, akik szeretnék teljes mértékben kiaknázni kreativitásukat anélkül, hogy mélyreható technikai ismeretekkel kellene rendelkezniük.

Továbbá erősen ajánlott olyan weboldal tulajdonosoknak, akik szerkeszthető, bajlódás és kompromisszum mentes, egyedi és tetszés szerint skálázható megoldásokat keresnek.

Ui.: Köszönöm, hogy ha a cikkben található affiliate linkre kattintással regisztrálsz, így nem csak egy hatékony app-hoz jutsz hozzá, de az én munkámat is támogatod. Win-win. 👏🏼

Praktikus meglátások, hatékonyságnövelő tippek

Kizárólag bizonyítottan működő, felhasználó-központú megoldásokat és hétköznapi hatékonyságnövelő tippeket kapsz tőlem. Azonnal beépítheted mindennapjaidba, ügyfeleid vagy saját honlapod felületeibe.

Köszönjük szépen! Sikeresen elküldted nekünk az üzeneted. Rövidesen hallasz rólunk, figyeld a postafiókod.
Hoppá, nem várt hiba történt. Kérlek próbáld meg újra elküldeni az üzeneted!

Cikkek, amelyek érdekelhetnek még

Szerezz érdekes meglátásokat és infókat közvetlenül az InsightShack tervező asztalától.